Početna   /   Novosti   /  
30.03.2023.

INTERVJU SA NJ.E. AMBASADOROM REPUBLIKE POLJSKE ARTUROM DMOHOVSKIM

Nj. E. Ambasador Republike Poljske kazao je da je vrlo srećan  što je tu na Jadranskom sajmu i zahvalio na pozivu.

Za naš portal razgovarali smo o mogućnostima intenzivnije saradnje Jadranskog sajma i poljskih firmi koje se bave turizmom,kao i proizvođača.

Domaćoj javnosti ne da nije nepoznata vaša ponuda, nego vrlo rado kupuju poljske proizvode. Namještaj je vrlo kvalitetan i cijene su povoljne. Očekujemo da će tako biti i na Jadranskom sajmu, a da će biti i specijalih popusta za kupce.

-         Siguran sam da će naša buduća saradnja biti još bolja, a posebno na dva polja. Na prvom mjestu je poljski namještaj, koji je jedan od najboljih u Evropi, tako da ga možete naći na evropskom tržištu , a takođe i poljske poljoprivredne proizvode. Njih nema toliko puno na crngorskom tržištu koliko bismo željeli, ali mogu da se nađu, tako da u budućnosti i u tom dijelu očekujemo bolju saradnju.

S obzirom da ste se ovdje već odomaćili,  kakvi su Vaši utisci o Crnoj Gori, o Budvi kao prijestonici turizma?

-         To je jasno - Budva je prelijepa, a Crnogorsko primorje jedno od najljepših na Mediteranu. 

Sve više poljskih turista dolazi u Crnu Goru i evidentno je da je prepoznaju kao jednu atraktivnu turističku destinaciju u kojoj se osjećaju kao da su njeni žitelji?

-         Prje kovida imali smo rekord u broju turista,  2019 bilo je njih 200 000 . Sad je manje, ali sve se to polako vraća.

 

Jadranski sajam - All Right Reserved ©